Certificeringen

Kwaliteit gegarandeerd

Bij Bunzl Foodservice weten we processen, producten en diensten continu te evalueren en te verbeteren als het op maatschappelijk verantwoord ondernemen aankomt. Dat blijkt uit diverse certificeringen die we hebben. Hieronder staan ze toegelicht:

FSC® certificering

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. Bunzl Verpakkingen Arnhem B.V. is in het bezit van een multisite FSC®-certificering onder certificaatnummer CU-COC-862784, en gebruikt FSC-C147269 als FSC logo licentiecode voor haar eigen producten. Vanwege deze certificering hebben wij bij sommige papier- /kartonproducten op onze webshop coderingen toegevoegd aan de artikelomschrijvingen. Hieronder volgt de uitleg over deze coderingen:

#4 FSC Recycled 70%

De Recycled 70% claim houdt in, dat in het artikel verwerkte houtvolume voor minimaal 70% aangemerkt kan worden als post consumer recycled materiaal. Het overige volume moet pre consumer recycled materiaal zijn.