Inmiddels zal het u wel bekend zijn dat het niet goed gaat met de bij. Een beestje dat wij als mens toch echt heel hard nodig hebben in onze voedselvoorziening. Bijna al onze gewassen zoals groenten en fruit uit hebben we dankzij de bij. Nu de bij het moeilijk heeft, omdat er steeds minder groen (in het specifiek gekleurde bloemen) beschikbaar is voor ze is, wordt het tijd dat de mens wat terugdoet voor de bij.

Om deze reden heeft Bunzl Nederland voor de komende 2 jaar 12 bijenkasten “overgenomen”. Samen met alle Bunzl werkmaatschappijen sponsoren we deze kasten en hun onderhoud. Elke werkmaatschappij, waaronder Bunzl Foodservice, heeft zijn eigen bijenkast en bijenvolk.

We werken hierin samen met de Bijzaak. Een organisatie van imkers die buiten hun kasten op vaste locaties ook kasten plaatsen en onderhouden bij bedrijven. Het initiële plan was dan ook om bij elke werkmaatschappij een kast te plaatsen. Iedereen echt zijn eigen kast, heel dichtbij. Maar toen Bijzaak ons vertelde dat een volk ongeveer een jaar nodig heeft om te wennen op een locatie, besloten we om bestaande kasten over te nemen. Wellicht minder gezellig om deze dichtbij te hebben, maar vele malen beter voor het uiteindelijke doel: de bijenpopulatie steunen!