''Door de samenwerking aan te gaan met Bunzl, willen we naast gerecyclede toiletrollen ook bamboerollen aanbieden in de hotellerie. Buiten het feit dat bamboepapier extra zacht en stevig is, heeft het ook andere positieve kenmerken met betrekking tot duurzaamheid'', aldus Micha Gudmundsson van The Good Roll.

The Good Roll heeft natuurlijk al toiletrollen van 100% gerecycled papier, maar hier is in eerste instantie alsnog ooit een boom voor gekapt. Gemiddeld kost het bomen 40 tot 120 jaar om volledig te groeien in tegenstelling tot bamboe, die al binnen 3 jaar voor het eerst kan worden gebruikt. Na het kappen van bamboe groeien de stelen opnieuw aan en kunnen deze het volgende groeiseizoen weer even hoog worden. Hierdoor is er ook geen sprake van gronderosie door overbeplanting. Daarnaast genereren bamboegewassen per gewicht gemiddeld 35% meer zuurstof dan bomen en absorberen deze 12 ton CO2 per hectare per jaar.

In meerdere gebieden in Afrika is woekerende bamboe aanwezig, waarmee niets wordt gedaan. Dit is één van de redenen waarom The Good Roll bezig is met het opzetten van een fabriek in Ghana om duurzame toiletrollen van bamboe te produceren. Hiermee helpt The Good Roll de lokale boeren en bewoners en wordt tegelijkertijd de impact op het milieu verlaagt. Dit superzachte en sterke 2-laags bamboepapier van The Good Roll is binnenkort verkrijgbaar met en zonder wikkel.

Heb je vragen of wil je graag alvast een sample ontvangen? Neem dan contact met ons op via 036- 547 8666 of info@bunzl.nl.