Het NVWA adviseert deze producten uit de handel te nemen. Graag stellen wij onze klanten gerust door te laten weten dat de bamboe producten van Bunzl Foodservice geen melamine bevatten. Het NVWA advies is dus niet van toepassing op onze producten.

Melamine wordt o.a. ingezet voor het maken van herbruikbaar servies. Daar worden tegenwoordig vaak bamboe-, mais- of rijstvezels aan toegevoegd. Het materiaal is geschikt om te gebruiken in omstandigheden tot 70 graden. Bij gebruik boven de 70 graden bestaat de kans dat er formaldehyde in het eten of drinken terecht komt. Dit kan het geval zijn bij herbruikbare koffiebekers, maar ook bij voedselcontainers die worden gebruikt in de magnetron om maaltijden te verwarmen. Bunzl Foodservice is al jaren op de hoogte van het feit dat zulke producten giftige stoffen kunnen afgeven als deze in contact komen met warmte. Daarom zijn deze producten nooit onderdeel van het assortiment geworden.Ons bamboe assortiment bevat enkel producten die gemaakt zijn van natuurlijk bamboe of karton gemaakt van bamboepulp. Onze klanten hoeven zich dus geen zorgen te maken over o.a. hun bamboe bekers, bestekken en roerstaafjes. Daar zit geen melamine in en kunnen veilig gebruikt blijven worden.

Over bamboe
Bamboe vezel is afkomstig uit hernieuwbare bronnen een uiterst duurzaam materiaal voor het maken van disposable servies. Bamboe is composteerbaar en kan na gebruik weer als voeding dienen voor nieuwe gewassen (cradle-to-cradle). Disposables van bamboe zijn smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig en gecertificeerd voor voedselcontact.

Heb je ons nodig? We helpen graag!
Neem dan even contact op met je contactpersoon bij Bunzl Foodservice of onze Customer Sales. De Customer Sales afdeling is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur op 036- 547 8666. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook via info@bunzl.nl. Of bezoek onze webshop www.bunzlonline.nl.